Den här guiden hjälper dig vid köp och användning av din nedladdningsbara ljudbok. Vi går även igenom hur du kan lyssna på din ljudbok utan WiFi samt hur du kan lyssna på ljudboken utan app.

1. Köp din ljudbok
Välj vilken ljudbok du vill lyssna på och genomför köpet som vanligt på vår hemsida. Logga i samband med köpet in med ditt Adlibriskonto (eller skapa ett på några sekunder).

2. Ladda ner
Alla dina köpta ljudböcker hittar du samlade i ditt digitala bibliotek under Mitt konto. Där laddar du ner dem med ett klick, direkt till din telefon, surfplatta eller dator.

Du kan även lyssna enkelt i vår app Adlibris Letto som finns att ladda ner gratis i din appbutik. När du loggar in i appen med ditt Adlibriskonto finns dina ljudböcker automatiskt där.

3. Lyssna
Börja lyssna när du vill, i vår app Adlibris Letto, direkt via telefonen, surfplattan, datorn eller MP3-spelare. Du behöver alltså inte lyssna via en app om du inte vill det. Men det är väldigt smidigt.

KAN JAG LYSSNA PÅ EN LJUDBOK UTAN WIFI?

Ja, det går jättebra. Vi rekommenderar dig att lyssna på ljudboken i din telefon via vår app Adlibris Letto. Du kan där välja att lyssna på ljudboken i offlineläge.

Gör såhär:

1. Ladda ner appen där du hämtar appar.
  2. Logga in med dina inloggningsuppgifter. Det är viktigt att du loggar in med samma uppgifter som användes när ljudboken köptes.
  3. Klicka på omslaget för boken i appen.
  4. Klicka på Tillgänglig offline -> Ja. Nedladdningen startas.

När nedladdningen är klar finns ljudboken lagrad på din enhet och du kan lyssna offline. Du är därmed inte beroende av WiFi. Klicka på Börja lyssna och uppspelningen startas.

KAN JAG LYSSNA PÅ LJUDBOK UTAN APP?

Ja, självklart! Det går bra att lyssna på boken via en dator istället för en app.

Gör så här:

1. På datorn: Gå till www.adlibris.com, logga in på ditt konto och gå till Mitt bibliotek.
  2. Klicka på Ladda ned vid önskat format.
  3. Om du laddar ned boken i avsnitt får du ned bokens alla filer i en zip-fil. Högerklicka på mappen och välj Extrahera alla/Extract all*. En ny uppackad mapp sparas då ned, det är denna mapp som du använder när du lyssnar.
  4. Om du laddar ned ljudboken som en fil kan du öppna den direkt.
  5. Filen/filerna spelas upp via mediaspelaren på din dator.