E-bøker på lesebrett

Hvordan du laster ned boken, avhenger av hvilket format den har. Vannmerkede e-bøker kan du overføre direkte til lesebrettet fra mappen du har spart dem i på datamaskinen. Er bøkene derimot kopieringsbeskyttede med Adobe DRM, må du gå via programmet AdobeDigitalEditions og du behøver også ha en Adobe-ID. Du ser hvilket format e-boken har på bokens produktside eller i Digitalt bibliotek etter kjøp. Informasjon om de forskjellige formatene finner du under https://adlibris-no.kundo.se/guide/format-e-boker-og-e-singler?category=digitale-boker

Vi anbefaler følgende (Windows/Mac):

Epub/PDF – Vannmerket: direkte via Computer/Finder (Windows/Mac) på datamaskinen

Epub/PDF – Adobe DRM: Adobe Digital Editions. Programmet kan hentes gratis på Adobes hjemmeside.

Computer/Finder (Windows/Mac)

Format: Epub/PDF – Vannmerket. Last ned og les Epub/PDF – Vannmerket

På datamaskinen: Gå til www.adlibris.com via din nettleser, logg inn på din konto og gå til ”Digitalt bibliotek”. Her vises de digitale bøkene du har kjøpt med denne kundekontoen.

Klikk på ”Last ned” ved det formatet du vil hente. Velg å spare filen hvis spørsmålet kommer opp.

Koble lesebrettet til datamaskinen

For PC: Gå til ”Computer” via Startmenyen (Windows). For Mac: åpne Finder. Klikk og dra over e-boken fra mappen på datamaskinen til lesebrettet.

ELLER: Høyreklikk på boken i mappen på datamaskinen og velg ”Kopier” > Høyreklikk på lesebrettet og velg ”Lim inn”. Hvor dette gjøres kan variere mellom forskjellige merker. Les mer om hvordan du gjør dette i lesebrettets bruksanvisning. Husk å koble fra lesebrettet på en sikker måte før du tar bort kabelen.

Du kan også bruke programmet Adobe Digital Editions når du fører over bøkene. Du behøver ikke autorisere lesebrettet for å føre over vannmerkede bøker i ADE, men det kan være bra å gjøre det hvis du noen gang skal føre over en bok som er kopieringsbeskyttet med Adobes DRM. Du behøver kun gjøre dette den første gangen.

Adobe Digital Editions (ADE) Format: Epub/PDF – Adobe DRM, Epub/PDF – Vannmerket

Last ned og les Epub/PDF – Adobe DRM. Filen du henter fra oss heter URLLink.acsm og er en lisensfil som linker inn til Adobes innholdsserver.

På datamaskinen: Last ned ADE http://www.adobe.com/solutions/ebook/digital-editions/download.html

Autoriser datamaskinen mot en Adobe-ID* Start ADE og klikk på "Help" i menyraden (se til att du befinner deg i biblioteksbildet). Klikk på "Authorize computer». Hvis du allerede har en Adobe-ID, oppgir du den her (e-postadresse/passord), hvis ikke kan du skape dette ved å klikke på linken "Create an Adobe-ID" (i samme vindu).

Gå til www.adlibris.com via nettleseren, logg inn på din konto og gå til "Digitalt bibliotek". Her vises de digitale bøkene du har kjøpt på denne kundekontoen.

Klikk på ”Last ned” ved det formatet du vil hente. Velg å spare dersom spørsmålet kommer opp. Filen spares ellers automatisk i mappen “Hentede filer/Downloads”.

Åpne ADE og klikk på ”File” > Velg ”Add to library”, et popupvindu åpnes.

I popupvinduet: Her vises kun epub-filene. Endre ”E-books” til "Adobe Content Server Message/ACSM files" (Windows/Mac) lengst ned til høyre i vinduet som kommer opp > Marker filen ”URLLink” som nå vises (velg den siste) og klikk på “Open”. Boken legges til i ditt bibliotek og du finner den under “All items”.

Autoriser lesebrettet mot din Adobe-ID. Koble lesebrettet til datamaskinen.

Når det dukker opp i ADE > Klikk på lesebrettet for å markere den.

Trykk på tannhjulet skrått ovenfor lesebrettet og velg ”Authorize device”. Klikk siden på knappen ”Authorize device” i vinduet som åpnes.

Gå til ”All items” > Høyreklikk på boken og velg ”Copy to computer device” > Klikk på lesebrettet. ELLER: Klikk og dra over e-boken fra ”All items” til lesebrettet, slipp når du ser det grønne plusstegnet.

Vi anbefaler at du autoriserer datamaskinen mot en Adobe-ID, siden en bok med Adobes kopieringsbeskytteles ellers ikke vil kunne føres over til lesebrettet, da den låses til installasjonen på din datamaskin. Du behøver kun autorisere datamaskinen og lesebrettet den første gangen. Tenk også på at lesebrettet må støttes av Adobe DRM.

Husk å koble fra lesebrettet på en sikker måte før du tar bort kabelen. Dette gjør du for eksempel ved å høyreklikke på den i Utforskeren og velge ”Mat ut”.