Noen e-bøker er utstyrt med teknisk kopibeskyttelse (eller som det også kalles: DRM, Digital Rights Management). Formatet krever et kompatibelt e-bokprogram, og for både Windows og Mac anbefaler vi at du bruker Adobe Digital Editions.

Vi anbefaler at du autoriserer datamaskinen din for en Adobe ID siden en bok med Adobe kopibeskyttelse DRM ellers er låst til installasjonen av ADE på datamaskinen. Merk at du bare trenger å autorisere datamaskinen første gang.

Har du allerede lastet ned boken til en uautorisert installasjon av for eksempel Adobe Digital Editions (ADE) til Windows/OS X vil du motta en lisensfeilmelding. Fjern i så fall alle forekomster av boken, registrer en Adobe ID, autoriser både ditt eventuelle ADE og Lettoappen mot ID og kom tilbake til oss, så sender vi deg en ny lenke.

I denne guiden beskriver vi hvordan du skaffer deg din DRM beskyttede e-bok tilgjengelig for Adlibris Letto og for datamaskinen.

Til Adlibris Letto:

1. Last ned den nyeste versjonen av appen Adlibris Letto (gratis i App Store og Google Play).

2. Åpne appen (logg på med Adlibris-kontoen din hvis du ikke allerede er logget inn), og oppdater biblioteket ved å dra og slippe øverst i biblioteket, den nye boken vises.

3. Klikk på bokomslaget og deretter Last ned bok.

4. Det vises en påloggingsboks. Logg inn med din Adobe ID eller lag først en ny hvis du ikke allerede har en. Du oppretter en Adobe ID her.

5. Deretter lastes boken ned, og du kan begynne å lese den med en gang.

Til Letto Frontlight via datamaskin

Last ned programmet Adobe Digital Edition.

1. Autorisere ADE mot enAdobe ID: Start ADE, gå til Library -> klikk på Hjelp øverst i menylinjen -> Authorize computerHvis du allerede har en ID, skriv den inn her (e-postadresse og passord), ellers kan du først opprette en ny ved å klikke Create an Adobe ID, og klikk deretter Authorize.

2. Legg til boken i biblioteket: Klikk Fil øverst på menylinjen -> Velg Add to library, et lite vindu åpnes.>

3. I det mindre vinduet: Endre E-books til Adobe Content Server Message nederst til høyre, over knappen Åpne (på en Mac kan det i stedet stå ASCM). Nedlastningene dine vises her Adobe DRMbøker. Velg den nyeste filen og klikk Open. Boken er lagt til biblioteket ditt, og du finner den under All items.

4. Koble din Letto med den medfølgende USB-kabelen, den vises i programmet i venstre kolonne. klikk Letto en gang slik at den er merket -> Klikk på tannhjulene diagonalt over Letto og klikk deretter Authorize device.> Klikk deretter på Authorize i vinduet som åpnes.

5. Gå til All items i venstrekolonnen i ADE -> Høyreklikk på boken og velg Copy to computer device -> Velg Letto

ELLER: Klikk og dra over e-boken/e-singelen fra All items til nettbrettet, slipp når du ser det grønne plusstegnet.

Husk: Sørg for å koble fra Letto trygt før du tar ut kabelen, du kan f.eks. høyreklikke Letto i venstre kolonne i vinduet og velge Løs ut.

Å lese på en datamaskin

Last ned programmet Adobe Digital Edition.

1. Autoriser datamaskinen for en Adobe ID*:

a) Start ADE og klikk på Hjelp i menylinjen (sørg for at du er i biblioteksvisningen)> Klikk Authorise computer

b) Skriv inn din Adobe ID hvis du har en (e-postadresse og passord), ellers kan du først opprette en ved å klikke på lenken Opprett en Adobe ID (i samme vindu).>

2. Gå til www.adlibris.com via nettleseren, logg inn på kontoen din og gå til Digital Library.

3. Klikk Last ned for å starte nedlastingen av boken. Velg å lagre filen hvis spørsmålet oppstår, ellers lagres filen automatisk i nedlastingsmappen /Downloads.

a) Hvis e-boken har teknisk kopibeskyttelse Adobe DRM så er navnet på filen du laster ned urllink.

b) Hvis det i stedet er en vannmerket bok, vil filnavnet være tittelen på boken.

4. Åpne deretter ADE og klikk på File > Klikk på Add to library, et popup-vindu åpnes.

5. I popup-vinduet: Bare de vannmerkede filene vises i utgangspunktet her.

a) Hvis det er en urllink som er lastet ned, må du endre E-books til Adobe Content Server Message/ACSM-filer (Windows/Mac) nederst til høyre i vinduet som åpnes, for å gjøre filen synlig.

6. Velg filen du vil åpne, og klikk Open. Boken er lagt til biblioteket ditt under All items og åpnes slik at du kan begynne å lese.

* Vi anbefaler at du autoriserer datamskinen din for en en Adobe-ID ettersom en bok med Adobes kopieringsbeskyttelse DRM ellers er låst til installasjonen av ADE på datamaskinen. Merk at du bare trenger å autorisere datamaskinen første gang.